/* BURADAN */ /* BURAYA */

Sayfalar

23 Mart 2015

ÇANAKKALE ZAFERİ 100. YIL DÖNÜMÜ GEZİMİZ

ÇANAKKALE GEZİMİZDEN SEÇMELER..


 Çanakkale'ye llk kez 1975 Yılı Ağustos ayında MEB 'in açtığı meslek içi Yetiştirme Kurslarından biri olan (RESİM KURSU) na katıldım. Çanakkale Erkek ilk Öğretmen Okulundaki binalarda misafir edildik. sabah 8-12 arasında kurs çalışmaları öğleden sonra serbest olup Çevre gezileri,Tekne gezintileri, Halk plajında Yüzerek zamanımızı değerlendiriyorduk. Aynı anda 3-4 kurs vardı.150-200 kişi  kadar vardık. Yatılı Okul olduğu için tesisler mükemmel ve her ihtiyacı karşılar durumdaydı. Bu Mükemmel Eğitim ve Dinlence 26 gün sürdü. Veda Gecesi düzenlendi. Herkes Çanakkale Ruhu ile donanımlı olarak eğitim yuvalarına döndüler.  Her gün öğleden sonra ayrı bir bölgeye tur düzenleyerek çevreyi karış karış gezdik. Aradan  Tam 40 yıl geçti.
 İlk gidişimde şehitlerimiz için gerekli ihtimam gösterilmemişti. Şehitlikler darmadağın, düzensiz, bakımsız hatta sahipsiz gibiydi. İngiliz, Fransız, ANZAC  mezarlıkları Villa bahçeleri gibi çimlendirilmiş ve bakımlıydı. Bu durum karşısında Öylesine üzülüyorduk ki Hüngür hüngür ağlayan arkadaşlarımıza katılmamak mümkün olmuyordu.
   Şimdiki hali Yüreklerimize su serpti. Gurur duymamak elde değil. Her şeyimizi borçlu olduğumuz  Çanakkale şehitleri için alttaki şiirde dediği gibi onlar için ne yapsak azdır..
 Çanakkale Şehitlerine  Şiirinden...


    Asım'ın nesli...diyordum ya...nesilmiş gerçek:
  İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.
                Şüheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar...          
O, rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar,
   Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
     Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
   Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
  Gökten ecdâd inerek öpse o pak alnı değer.
.......
                                            Mehmet Akif Ersoy
 Aynı duygu ve heyecanla gezmek için bu 3. gidişim. Çanakkaleyi gezmeyen çok şeyden mahrum kalmış demektir. O ruh , O heyecan,O duygu ve vatan sevgisidir ki; bu günü  O ruhla savaşan gazi ve şehitlerimize borçluyuz.
   Tüm Şehit Ve Gazilerimizin Ruhları Şad olsun.

                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder